lördag 2 april 2011

Livet med Moa


Att ha ett barn med funktionsnedsättning är lika med att ha ett företag. Men nu har en hel del saker ordnat upp sig. Sedan i maj 2010 hade vi lämnat in en ansökan om utökad tid för Moas assistans. På måndag 4 april 2011 tar man beslut om det. Förslaget ser bra ut. I augusti så tog vi bort Moas fritidsveksamhet. På hennes skola finns det inte så många elever som behöver fritidsverksamhet och är över 12 år. Moa har börjat intressera sig för Handi (handdator) som några av hennes kompisar har.Vi bokade in ett möte och hon blev beviljad en handi. Men vi vill tänka lite längre och kände till att det finns en Handi som heter Handifon. Den har flera funktioner som en kamera SMS:a med bilder och ringa. Våran tanke är att Moa skall kunna bli lite mera självständig och hålla koll på schema och toabesök. Sedan skall detta vara ett hjälpmedel och hon skall inte behöva hålla reda på flera saker. Men det ställer krav på alla runt Moa i början behöver hon hjälp att komma igång.
Moa går i en privat skola därför har hon inte rätt till skolresor det har våran kommun bestämt. Moa läser efter Grundsärskolans kursplan men det hjälper inte. För ett par veckor sedan så ansökte vi om färdtjänst och igår 1 april var beslutet klart.
Hoppas det inget aprilskämt var!! Till och med beviljades att hon får ta med en person. Det kostar 35 kronor att åka varje gång men det kan det vara värt. Tänk bara självkänslan för Moa att åka till skolan på egen hand utan mamma eller pappa.